Door gezondheidsproblemen is het niet mogelijk om bij Titia een afspraak in te plannen.
Alle behandelingen worden overgenomen door Bryan Hage.
Door gezondheidsproblemen is het niet mogelijk om bij Titia een afspraak in te plannen. Alle behandelingen worden overgenomen door Bryan Hage.

Behandelingen

Gespecialiseerde fysiotherapeuten in Den Haag

Weet je na een uur niet meer hoe je moet zitten door de (lage)rugpijn? Voelt jouw nek vaak alsof het vastzit en belemmert dat je werkzaamheden? En blijft die pijnlijke knie maar opspelen na het bewegen of sporten? Deze klachten komen heel vaak voor en zijn goed te behandelen met de juiste aanpak. Als gespecialiseerde fysiotherapeuten bieden wij hoogwaardige zorg, die pas stopt als jij weer pijnvrij kunt bewegen!

Door het lichaam als één geheel te bekijken, brengen we de oorzaak van jouw pijnklachten in beeld. Zo kijken we bijvoorbeeld naar de stand van het bekken, de wervelkolom (en aangrenzende gewrichten), de huid, spieren en natuurlijk het bindweefsel. Vervolgens maken we een behandelplan op maat. Hierbij vinden we het belangrijk dat jij als patiënt gemotiveerd bent om inzicht te krijgen in de werking van jouw lichaam.

Heb jij last van de volgende pijnklachten?

  • (Lage) rugpijn
  • Schouder-, nek-, en polsklachten
  • Sportgerelateerde klachten
  • Onbegrepen pijnklachten
  • Knie-, en enkelpijn (ook hielspoor)
  • (Chronische) hoofdpijnklachten en oorsuizen
  • Behandeling na trauma
  • Bekkenbodemgerelateerde klachten

Neem dan contact met ons op, we laten je graag zien hoe je weer vrij kunt bewegen!

De basisvoorwaarden om weer pijnvrij te bewegen

Veel mensen denken dat het ‘normaal’ is om altijd wel ergens pijn te voelen, of om met moeite op te staan na een nacht slapen. Toch is er altijd een oorzaak als het lichaam pijn aangeeft. Het gehele lichaam is met elkaar verbonden en vaak komt de uiteindelijke oorzaak ergens anders vandaan. Het lichaam zal zich namelijk altijd blijven aanpassen om te kunnen bewegen. Bindweefsel speelt hierbij een belangrijke rol, want dit moet blijven ‘glijden’. Naast gerichte behandelingen willen wij ook graag inzicht geven, zodat er ook bewustzijn gecreëerd wordt.

Hardlooptraining in het Haagse bos

Verschillende behandeltechnieken

We werken niet volgens een standaard behandelmethode, voor iedere patiënt maken we een behandelplan op maat. Onze specialisatie laten we door middel van verschillende behandeltechnieken zien, zoals: manuele fysiotherapie, dry-needling (hoofd, hals- en kaakspecialisatie), bindweefselmanipulatietechnieken, functionele echografie en EPTE-behandelmethode onder echogeleiding. Daarnaast is training een belangrijk onderdeel van fysiotherapie.

Echografie diagnostiek

Onze praktijken zijn voorzien van moderne echoapparatuur om klachten inzichtelijk te maken, indien nodig. Hierbij kun je denken aan: peesgerelateerde klachten, spierscheuren, vocht in enkel/knie/schouder/elleboog of hielspoorklachten. Bijvoorbeeld: bij iemand die door zijn enkel gaat, kunnen we door middel van echografie vaststellen of er band- of peesschade is ontstaan. Door dit inzicht kunnen we een gerichte behandeling starten.

Echografie diagnostiek
EPTE-therapie

EPTE-therapie

EPTE behoort tot de nieuwe groep minimaal invasieve echografische procedures. Tijdens deze therapievorm brengen we een dun naaldje (zoals bij acupunctuur of dry-needling) onder echobegeleiding naar de aangedane plek in de pees. Het EPTE-apparaat zorgt voor een lage intensiteit galvanische stroom. Dit zet chemische en fysiologische processen in gang, dat kan leiden tot weefselherstel. Deze techniek stimuleert de eerste fase regeneratie, die bij chronische tendinopathieën onvoldoende is.

De gehele procedure duurt minder dan tien minuten en kan wat gevoelig zijn. De EPTE-behandeling wordt regelmatig gecombineerd met andere behandelvormen (zoals oefenprogramma’s en medical taping).

Dry Needling

Dry needling is een speciale techniek waarbij de spieren worden aangeprikt om op die manier snel en langdurig te ontspannen. Hierbij gebruiken we een ‘droge’ naald, net als een acupunctuurnaald. In tegenstelling tot acupunctuur, blijft het naaldje niet zitten. Het zorgt slechts voor een korte prikkeling van de spier. Deze techniek werkt op specifieke punten in de spieren, de zogenoemde ‘triggerpoints’.

Dry Needling
Bryan Hage Training - 1

Sportfysiotherapie en begeleiding voor sporters in Den Haag

Onderhanden fysiotherapie begeleidt verschillende (top)sporters door middel van sportspecifieke trainingsbegeleiding. Onze beide locaties zijn voorzien van alle benodigde faciliteiten (zoals luxe kleed- en doucheruimtes). Sporters kunnen hier op een hoogwaardige manier trainen. Uiteraard zijn niet-sporters ook van harte welkom op deze locatie!

Hardlooptraining in het Haagse bos

Na het revalideren kan het best lastig zijn om weer te beginnen met hardlopen. Het kan zijn dat je twijfelt of je de juiste looptechniek toepast of misschien ben je bang dat je al snel te veel doet. Speciaal hiervoor organiseren wij regelmatig hardlooptrainingen in het Haagse bos. Hierbij focussen wij geheel op de techniek. De hardlooptrainingen zijn ook toegankelijk voor mensen die willen beginnen met hardlopen of na herstel van een blessure. De hardlooptraining is een 4-weekse training en vindt plaats in het Haagse bos (Den Haag). Er is plaats voor maximaal zes deelnemers per ronde. Houd onze website in de gaten om deel te nemen aan de volgende training.

Looptraining Onderhanden Fysiotherapie Haagse Bos - 1